Nederlands English

Sprekers bij Avond van de Chemie 2017

Avond van de Chemie 2017

Over de sprekers

 1. Feringa, Ben

  Feringa, Ben

  Ben Feringa is een Nederlands chemicus, verbonden als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2016 won Feringa de Nobelprijs voor de Scheikunde, gedeeld met Jean-Pierre Sauvage en sir James Fraser Stoddart, voor de ontwikkeling van de moleculaire motor, een molecuul dat roteert onder invloed van licht en processen op de nanoschaal aandrijft. Tijdens de eerste Avond van de Chemie van vorig jaar werd hij benoemd tot KNCV erelid, dit jaar schittert hij als spreker.
 2. Nijmeijer, Kitty

  Nijmeijer, Kitty

  Prof. dr. ir. Kitty Nijmeijer is hoogleraar Membrane Materials and Processes aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Haar expertise is de ontwikkeling en synthese van polymeermembranen voor industriële scheidingsprocessen op het gebied van water en energie in een circulaire economie. Daarbij ligt de nadruk ligt op het sluiten van kringlopen, het terugwinnen van waardevolle componenten, het valoriseren van waterige reststromen of gasmengsels en het besparen van energie. Voor de Universiteit van Nederland maakte zij een serie van vijf lezingen over membraantechnologie en ze was een aantal keren te gast bij het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’.
 3. Rutjes, Floris

  Rutjes, Floris

  Floris Rutjes (1966) studeerde Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam en is daar in 1993 ook gepromoveerd bij prof. Speckamp en prof. Hiemstra. Sinds mei 2016 is hij voorzitter van de KNCV.
 4. Smeets, Ionica

  Smeets, Ionica

  Ionica Smeets is wetenschapsjournalist, wiskundige en hoogleraar communicatie aan de universiteit Leiden. Smeets wil mensen op een nieuwe manier naar dingen laten kijken. Ze gelooft namelijk dat iedereen met een klein beetje wiskunde de wereld beter kan begrijpen.
 5. ten Kate, Marloes

  ten Kate, Marloes

  De presentatie van de Avond is in handen van Marloes ten Kate. Zij werkt op het gebied van wetenschapscommunicatie en media en was voorheen werkzaam bij de NTR met programma’s als Hoe?Zo! Radio, De Kennis Van Nu en De Buitendienst. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de Universiteit van Nederland.
 6. Wubbolts, Marcel

  Wubbolts, Marcel

  Marcel Wubbolts begon zijn loopbaan bij DSM. Na een carrière van 20 jaar, maakt hij eind 2016 de overstap naar biochemie concern Corbion maakte. Bij Corbion houdt hij zich als Chief Technology Officer bezig met kwaliteitsbewaking voor het heden en de toekomst. De circulaire economie speelt een sleutelrol in het toekomstbestendig maken van de wereld. Wubbolts zal vertellen over zijn passie voor chemie en de link tussen de biobased en de circulaire economie.

Prijzen

(prijzen zijn excl. service fee van € 1,00)

Bestel hier je kaarten!

Via bovenstaande link komt u op de site van Flint, waar u zelf uw stoelen kunt uitkiezen. Hiervoor dient u wel een account op de Flint-site aan te maken. Indien dit problemen oplevert, neem dan gerust contact met ons op (070-337 87 96).

Deel met anderen