Nederlands English

Programma van Avond van de Chemie 2017

Avond van de Chemie 2017

Programma van Avond van de Chemie

Op donderdag 19 oktober:
20:00 - 20:10 Opening Avond van de Chemie Door Rutjes, Floris, ten Kate, Marloes
20:10 - 20:30 Op weg naar een circulaire wereld Door Wubbolts, Marcel
20:30 - 20:50 Kringlopen sluiten en reststromen waardevol maken Door Nijmeijer, Kitty
20:50 - 21:10 Het gevaar van chemie Door Smeets, Ionica
21:10 - 21:30 KNCV Prijzengala met: uitreiking Gouden Spatel en Golden Master Award Door Rutjes, Floris, ten Kate, Marloes
21:30 - 22:00 Op avontuur in de moleculaire wereld Door Feringa, Ben
22:00 - 23:00 Afsluitende borrel in de foyer
 1. Van 20:00 tot 20:10

  Opening Avond van de Chemie

  Door Rutjes, Floris, ten Kate, Marloes

  De presentatrice van de avond is Marloes ten Kate. Zij werkt op het gebied van wetenschapscommunicatie en media en was voorheen werkzaam bij de NTR met programma’s als De Kennis Van Nu en De Buitendienst. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de Universiteit van Nederland.

 2. Van 20:10 tot 20:30

  Op weg naar een circulaire wereld

  Door Wubbolts, Marcel

  Marcel Wubbolts begon zijn loopbaan bij DSM en klom op tot de rol van Chief Technology Officer (CTO). Na een carrière van bijna 20 jaar, maakte hij eind 2016 de overstap naar biochemie concern Corbion. Bij Corbion houdt hij zich als Chief Technology Officer bezig met het ontwikkelen van commercieel bruikbare wetenschappelijke competenties en technologie voor vandaag en de toekomst. De circulaire economie speelt een sleutelrol in het toekomstbestendig maken van de wereld. Wubbolts zal vertellen over zijn passie voor chemie en de link tussen de biobased en de circulaire economie.

  Lees hier zijn artikel in het C2W online.

 3. Van 20:30 tot 20:50

  Kringlopen sluiten en reststromen waardevol maken

  Door Nijmeijer, Kitty

  Kitty Nijmeijer is hoogleraar Membrane Materials and Processes aan de Technische Universiteit Eindhoven. Haar expertise is de ontwikkeling en synthese van polymeermembranen voor industriële scheidingsprocessen op het gebied van water en energie in een circulaire economie. Daarbij ligt de nadruk op het sluiten van kringlopen, het terugwinnen van waardevolle componenten, het valoriseren van waterige reststromen of gasmengsels en het besparen van energie.

  Lees hier haar interview in het C2W online.

 4. Van 20:50 tot 21:10

  Het gevaar van chemie

  Door Smeets, Ionica

  Waaraan denken mensen als ze het woord chemie horen? En wat gaat er allemaal mis als experts over hun werk praten? Een intermezzo vol met taal van wetenschappers en vrolijke spraakverwarring. Ionica Smeets is wetenschapsjournalist, hoogleraar wetenschapscommunicatie en van oorsprong wiskundige.

  Lees hier haar blog over chemie in het C2W online.

 5. Van 21:30 tot 22:00

  Op avontuur in de moleculaire wereld

  Door Feringa, Ben

  Ben Feringa is verbonden als hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2016 won Feringa de Nobelprijs voor de Scheikunde, gedeeld met Jean-Pierre Sauvage en sir James Fraser Stoddart Zij wonnen deze prijs voor de ontwikkeling van de moleculaire motor, een molecuul dat roteert onder invloed van licht en processen op de nanoschaal aandrijft. Tijdens de eerste Avond van de Chemie van vorig jaar werd hij benoemd tot KNCV erelid, dit jaar schittert hij als spreker.

  Lees hier zijn artikel in het C2W online.

Prijzen

(prijzen zijn excl. service fee van € 1,00)

Bestel hier je kaarten!

Via bovenstaande link komt u op de site van Flint, waar u zelf uw stoelen kunt uitkiezen. Hiervoor dient u wel een account op de Flint-site aan te maken. Indien dit problemen oplevert, neem dan gerust contact met ons op (070-337 87 96).

Deel met anderen