Nederlands English

Welkom bij de Nederlandse Biotechnologie Vereniging

De Nederlandse Biotechnologie Vereniging (NBV) is dé beroepsvereniging van professionals werkzaam in de toegepaste Life Sciences. Een waardevol netwerk met ruim 800 leden afkomstig uit verschillende disciplines van het bedrijfsleven en het hoger/ academisch onderwijs. De NBV wil professionele activiteiten en maatschappelijk verantwoorde beroepsuitoefening stimuleren. Kennisuitwisseling en netwerken staan daarbij centraal. Daarnaast draagt de NBV bij aan een evenwichtige informatievoorziening over nut, belang en maatschappelijke betekenis van de biotechnologie.

Nieuws

Zonlicht omzetten voor optimale plantengroei

Anton Lesage-screen.jpg09-08-2023 08:25 09-08-2023 08:25 Onze planeet heeft meer voedsel nodig en we willen niet meer land besteden aan landbouw. We moeten dus een manier vinden om te zorgen dat een plant alle energie uit het zonlicht consumeert. Arnon Lesage ontwikkelt een flexibele folie die zonlicht kan omzetten naar de specifieke behoefte van elke plant. lees verder

Gereedschappen voor een moleculaire kast

Thomas Hansen-screen.jpg12-07-2023 10:00 12-07-2023 10:00 In het laboratorium schroeven scheikundigen moleculen in elkaar, om zo nieuwe stoffen te maken. Daarvoor zijn ze constant op zoek naar nieuwe soorten gereedschappen. Thomas Hansen gebruikt computersimulaties om deze nieuwe gereedschappen op voorhand te ontwerpen. lees verder

Op naar zero-waste plastic

Arnaud Thevenon-screen.jpg15-06-2023 11:50 15-06-2023 11:50 Meer dan 70 procent van onze plastics wordt begraven op vuilnisbelten of gaat verloren in het milieu, maar we kunnen niet zonder plastics. Daarom creëert Arnaud Thevenon plastics met een gesloten levenscyclus. lees verder

Het beste katalysatorrecept

David Rieder-screen.jpg31-05-2023 12:00 31-05-2023 12:00 Eye-opener: Katalysators zijn de geheime ingrediënten die reacties versnellen, maar chemici hebben tienduizenden pogingen nodig om een goed katalysatorrecept te vinden. David Rieder gebruikt een computer om een betere kok te worden. lees verder