Nederlands English

Over Avond van de Chemie 2018

Avond van de Chemie 2018

Praktische informatie

Indien u kaarten heeft besteld voor de Avond van de Chemie, staat u bij ons op de gastenlijst. In dat geval bent u vanaf 18.30 uur welkom bij Diligentia in Den Haag (Lange Voorhout 5). Bij binnenkomst kunt u zich melden bij de welkomstbalie en vervolgens doorlopen naar de foyer. 

Om 19.00 uur begint het programma, dat rond 22.00 uur eindigt met aansluitend een borrel.

Heeft u geen kaarten, maar wilt u toch een deel van de avond meemaken? Volg dan onze livestream op www.kncv.nl of via Facebook. Vanaf 19.00 uur start de uitzending.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de Avond van de Chemie viert de KNCV samen met haar leden hét feest van de chemie in het theater. Het wordt een speciale jubileumeditie, want de KNCV viert haar 115-jarige bestaan! Hét feest van de chemie zal ditmaal plaatsvinden in Theater Diligentia, in Den Haag. Een historische plaats voor de KNCV, want van 1946 tot 1961 heeft de ‘Nederlandsche Chemische Vereeniging’ gezeteld op de eerste verdieping van het gebouw aan het Lange Voorhout.

Inspirerende presentatie
De KNCV brengt wederom actuele en prikkelende lezingen van Nederlandse topchemici, zoals Albert Heck, Nathalie Katsonis en Bert Meijer.

Nieuw: finale Slimste Scheikundige
Op zes locaties in het land vinden momenteel de voorrondes plaats van het KNCV-jubileumproject De Slimste Scheikundige, een quiz die gaat uitmaken wie de slimste scheikundige van Nederland wordt. Tijdens de Avond van de Chemie nemen de winnaars van de voorrondes het tegen elkaar op in de finale, onder deskundige leiding van Philip Freriks.

Pieter Derks
De avond wordt spectaculair ingevuld door niemand minder dan cabaretier Pieter Derks. Zijn nieuwste show Voor wat het waard is verkoopt door het hele land uit, maar op 9 oktober heeft u toch een kans hem te zien tijdens de Avond van de Chemie.

Chemietalent
Tijdens het KNCV Prijzengala zetten we onze jonge talenten, maar ook inspirerende boegbeelden voor de chemie in de spotlights. Voor het eerst wordt de Gouden Vlam uitgereikt voor het beste afstudeerverslag in het mbo, gevolgd door de Gouden Spatel en de Golden Master Award voor de beste scripties van hbo- en wo-studenten in het chemische werkveld. Apotheose van het Prijzengala is de uitreiking van de Van Marumpenning.

Wij hopen u te mogen begroeten op 9 oktober.


Prijzen

UITVERKOCHT

KNCV-lid                              € 24,50

KNCV Studentlid                  € 19,50

*Prijzen inclusief consumpties.

Zet in mijn agenda

Deel met anderen